onsdag 22 april 2009

Fetagratinerad fläskfile med potatissallad



Det här lagades någon gång mitt i veckan. Potatissalladen fixas med:

Typ ett kilo kokt kall potatis (vi hade bara mjölig, nästa gång får det nog bli fast tror jag)
1 dl hemmagjord majonnäs (vispa äggulor med olja, lite dijonsenap, salt o peppar och smaka av med vinäger)
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2 finhackad gul lök
1-2 msk grovhackad kapris
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad persilja
salt, vitpeppar.

Blanda ihop allt utom potatisen till en sås och vänd ner potatisen. Blir klart godare dagen efteråt.

Köttet:

Rör ihop ett paket fetaost (INTE nån sån där apetina-skräp-salladsost) med lite crème fraiche, salt och peppar och vitlök om du gillar det.
Skiva fläskfilén i lagom tjocka bitar. Bryn i smör och olja, lägg i ugnsfast form, klicka på fetaröran, skjuts in i ugnen i typ 200 grader i 10-15 minuter.

servera med en trevlig sallad.

Inga kommentarer: