lördag 4 oktober 2008
Lördag 4/10, Fish & Chips
Nu är det alltså dags att faktiskt försöka börja med något så när regelbundna inlägg, så här kommer en redogörelse för kvällens eskapader :)
Vi ville ha fisk, och bestämde oss för fish & chips. Sagt och gjort, ner till focus för att inhandla strömmingsfiléer och annat som behövdes.
Man behöver:
Potatis.
Strömming.
Räkor behöver man kanske inte, men det är gott :)
Blev inga bilder av tillrörandet, men det som syns är 1) Kaprismajonnäs, 2) Majonnäs för mesproppar som inte gillar kapris :P och 3) Frityrsmet, hoprörd av ägg, mjölk, mjöl, öl, salt, peppar, och lite sirap.
Över till själva tillagningen:
Koka potatisen.
Rör ihop räkorna med andra goda grejor; här majonnäs, creme fraice, citron och vitlök.
Skär potatisen i lagom "chips".
Fritera potatisen.
170-180 grader är lagom.
Vänd filéerna i mjöl och i frityrsmeten...
...och fritera dom med.
Servera med ett blad grönt och en öl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar