
Nu är det alltså dags att faktiskt försöka börja med något så när regelbundna inlägg, så här kommer en redogörelse för kvällens eskapader :)
Vi ville ha fisk, och bestämde oss för fish & chips. Sagt och gjort, ner till focus för att inhandla strömmingsfiléer och annat som behövdes.
Man behöver:

Potatis.

Strömming.

Räkor behöver man kanske inte, men det är gott :)

Blev inga bilder av tillrörandet, men det som syns är 1) Kaprismajonnäs, 2) Majonnäs för mesproppar som inte gillar kapris :P och 3) Frityrsmet, hoprörd av ägg, mjölk, mjöl, öl, salt, peppar, och lite sirap.
Över till själva tillagningen:

Koka potatisen.

Rör ihop räkorna med andra goda grejor; här majonnäs, creme fraice, citron och vitlök.

Skär potatisen i lagom "chips".

Fritera potatisen.

170-180 grader är lagom.

Vänd filéerna i mjöl och i frityrsmeten...

...och fritera dom med.

Servera med ett blad grönt och en öl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar