lördag 4 oktober 2008

Lördag 4/10, Fish & Chips



Nu är det alltså dags att faktiskt försöka börja med något så när regelbundna inlägg, så här kommer en redogörelse för kvällens eskapader :)

Vi ville ha fisk, och bestämde oss för fish & chips. Sagt och gjort, ner till focus för att inhandla strömmingsfiléer och annat som behövdes.

Man behöver:
Potatis.

Strömming.

Räkor behöver man kanske inte, men det är gott :)


Blev inga bilder av tillrörandet, men det som syns är 1) Kaprismajonnäs, 2) Majonnäs för mesproppar som inte gillar kapris :P och 3) Frityrsmet, hoprörd av ägg, mjölk, mjöl, öl, salt, peppar, och lite sirap.

Över till själva tillagningen:

Koka potatisen.


Rör ihop räkorna med andra goda grejor; här majonnäs, creme fraice, citron och vitlök.


Skär potatisen i lagom "chips".

Fritera potatisen.

170-180 grader är lagom.

Vänd filéerna i mjöl och i frityrsmeten...


...och fritera dom med.

Servera med ett blad grönt och en öl.

Inga kommentarer: