lördag 18 oktober 2008

13/10, räksoppa

Hej hej, det här inlägget är en vecka sent. Axel har fortfarande inte skickat receptet till mig, så jag får helt enkelt försöka gissa hur det var soppan tillagades :)

Skala räkor, spara skalen och huvuden. Fördela det mesta av räkorna i skålar, men spara en del.

Koka buljong på räkskalen, trevliga rotsaker, kanske lite fiskfond om det behövs, och annat gottigt. Red buljongen med mjöl och grädde. I med vitt vin och cayennepeppar. Vänd ner lite vispad grädde mot slutet, och sen i med räkorna du sparade sedan innan.

Släng ihop en aioli, dvs vispa äggulor med olja och vitlök, med tillsats av citron och salt.

Ta fram det där brödet ni bakade innan.


Häll upp soppan över räkorna i skålarna. Lägg en klick aioli i varje skål. En dillvippa, några droppar olivolja och pudra cayennepeppar över. Avnjut tillsammans med brödet och ett gott vin.

Inga kommentarer: